Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва подготвянето на Общия устройствен план на Сливен

Снимка: БНР

Предварителните варианти за изработване на проект за Общ устройствен план на община Сливен бяха представени на работна среща на ръководството на община Сливен и изпълнителите на проекта. Предстоят и обществени обсъждания на предварителните намерения на проектантите. Изпълнителят трябва да изработи предварителния проект за Общия устройствен план на Сливен в рамките на четири месеца. След неговото съгласуване и обсъждане, след още четири месеца, проектът ще бъде подготвен окончателно.

Ръководителят на екипа - проф. д.н. арх. Иван Никифоров посочи, че Общият устройствен план на Сливен е част от системата на стратегическото планиране на Югоизточния планов регион и работи в две основни направления на зониране на територията: неурбанизирана - земеделска, горска и защитена територия. Целта е да се създадат нормативни документи, специфични правила и норми за развитието на територията с регулативен характер, на базата на които управляващата я община ще може да разговаря със собственици на терени и с инвеститори. 

Два варианта има и за селищната мрежа. При първия, освен град Сливен, ще се формират още три вторични ценъра като Стара река, Бяла и град Кермен. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44