Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руският президент отбеляза Деня на военноморските сили

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Деня на руските военноморски сили президентът Владимир Путин участва в тържествения парад в Санкт Петербург. Пред личния състав на Балтийския флот Путин заяви:
Поздравявам всички, които стоят на стража на морските граници на нашата родина. Всички, които служат в надводните и подводните сили, във военноморската авиация и бреговите войски. Слава на Военноморския флот на Русия!
На борда на военен катер Путин инспектира 16 бойни плавателни съда. Сред тях бяха най-новата въведена на въоръжение фрегата "Адмирал Есен", корветата "Бойки", дизелово-електрическата подводница "Краснодар" и ракетният катер "Димитровград".
Руският президент се качи и на борда на легендарния крайцер "Аврора", възвестил през 1917 година началото на болшевишката революция. Над 100-годишният крайцер наскоро бе ремонтиран за около 13 милиона долара.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44