Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Срещу шофьора, който заплаши с убийство водач на автобус, е започнало досъдебно производство

Срещу шофьора, който заплаши водач на автобус, е започнало досъдебно производство за хулиганство. Инцидентът стана след отнето предимство на магистрала "Тракия".

Действията на прокуратурата са предприети след разпространен видеоклип. В него пътници са заснели как след отнето предимство на автомагистрала "Тракия" в района на Карнобат лека кола спира пред автобуса, шофьорът излиза и започва да отправя заплахи, че ще изчака другият водач с 10 души в Бургас и "ще го убия от бой". Вербалната атака е придружена с обиди, псувни и удари по автобуса.

За престъплението бургаската полиция задържа за 24 часа 31-годишен бургазлия, шофьор на леката кола, а производството на прокуратурата се води срещу неизвестен извършител. За това престъпление законът предвижда наказание затвор до две години, пробация, както и обществено порицание.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44