Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна възстановяването на пътя Сливен - Ичера, част от който пропадна преди година

Снимка: БГНЕС

Започна възстановяването на пътя Сливен - Ичера, част от който пропадна преди година и половина. Третокласният презбалкански път е основна връзка на Сливен към местността Карандила и селата Ичера, Жеравна, Катунище и Градец.

Багери и строителна техника вече работят по изравняването на терена. След обилните дъждове през март миналата година пропадна участък от пътя между местността Моллова гора и разклона за Карандила. Образуваха се големи надлъжни пукнатини, широки от 5 до 30 см, и пропадна участък от пътя с дължина 2 - 3 м в лявата лента.

Поради големите деформации на асфалтовата настилка в края на март 2015 г. бе забранено движението на моторни превозни средства в района. Обходните маршрути, които се от ползват от година и половина, са през местностите Селището и Даулите и през пътния възел „Петолъчката“.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщиха, че аварийните дейности, които трябва да осигурят проходимостта на отсечката, се очаква да завършат в края на октомври. Възстановителните работи ще струват около 3,4 млн. лева. Ремонтът на пътя се извършва от ангажираното с републиканската пътна мрежа в Сливенска област „Пътно поддържане“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44