Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неправителствени организации заплашха с протести, ако МЗ не оттегли промените в Закона за храните за ГМО

Снимка: БГНЕС


Неправителствени организации заплашиха с протести, ако Министерството на земеделието не оттегли промените в Закона за храните. Тези промени предвиждат десетократно намаление на санкциите за генномодифицирани организми в храните. 
Досега глобата е 35 хиляди лева, а е предвидено да стане 6 хиляди лева. Борислав Сандов от партия "Зелените" посочва още проблеми:
Виждам изчезването на етикета, който беше от 25% и, който беше една от възпиращите предпоставки да имаме ГМО в храните и виждаме създаването на някаква форма на оценка за анализ, която от Министерството на околната среда отива в Министерството на земеделието и храните. За нас това е сериозно отстъпление и явно форма да направят по-лесно за нарушение и плащане на тези дребни санкции на все повече ГМО в нашите храни
Още по темата чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44