Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Политиката на  Доналд Тръмп би навредила на борбата с "Ислямска държава", коментират водещи британски и френски издания. Повърхностните словесни нападки на републиканеца към мюсюлманите по света, ентусиазмът му да бомбардира ИД "до скъсване" и предложението му да се забрани имиграцията на мюсюлмани ще имат обратен ефект, посочва британският вестник "Гардиън". Намеците за проблемната личност на Тръмп изобилстват в медиите, независимо от политическата им ориентация, отбелязва френският вестник "Фигаро". "Дните на Тръмп са преброени, след като недоволството сред републиканците расте", коментират от "Индипендънт". 
Снимка на търсещ убежище афганистанец, подозиран в подготовка на нападение в столицата на Франция, е била разпространена от Агенциите по сигурността в Париж, пише вестник "Стрейтс таймс". (The Straits Times). Градът е в постоянна готовност заради възможна атака по време на фестивала "Paris Plage”.
Уганда и Конго постигнаха споразумение да обменят разузнавателна информация, за да се борят с въстаническите групировки, действащи по границата на двете страни, информира международното издание на Ню Йорк Таймс.
Руските издания разсъждават по темата защо Русия не е успяла да смени своя посланик в Украйна. В Киев, без да посочат мотиви, отказаха да разглеждат предложението на Москва да изпрати като посланик Михаил Бабич, след като досегашният – Михаил Зурабов, напусна поста през юли, обясняват от "Ведомости". По този начин руско-украинските отношения се оказват на най-ниската си точка за цялата четиривековна история, съобщава вестник "Российская газета". 
Утре се навършват две години от въвеждането от Русия на продоволствено ембарго в отговор на санкциите на Запада, припомнят от вестник "Независимая газета".


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44