Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха група иманяри в Плевенско

В Плевен задържаха петима иманяри. Групата е заловена в землището на плевенското село Петърница в момент на търсене на ценности. При спецакцията са иззети керамични предмети и самородно злато. Образувано е досъдебно производство.

Специализираната полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с културно-исторически ценности, е проведена на 4-ти август.

В землището на село Петърница, на три километра от пътения възел за село Бъркач, криминалисти задържат трима жители на Правец, мъж от Червен бряг и друг от село Телиш.

Групата е заловена в момент на незаконно търсене на ценности. Те били оборудвани с металдетектори, а с трактор с прикачен плуг разкопавали земята.

 При огледа, на място са иззети множество керамични фрагменти и 4 металдетектора. В ползвания от извършителите лек автомобил Субару, са открити 33 предмета, притежаващи белезите и характеристиките на културно-исторически ценности, както и плик с малки жълти метални късове, което според мъж от Правец, било самородно злато,.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44