Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В храма "Света Петка" почетоха 20-годишнината от кончината на Ванга

Тук ще е едно от малкото тихи и сигурни места, казвала пророчицата за Рупите

| обновено на 06.08.16 в 13:45

Стотици  поклонници и вярващи се събраха в храма "Света Петка" в местността "Рупите", за да отбележат 20-та годишнина от кончината на Ванга. 

Панихидата  бе отслужена  от свещеници пред гроба на пророчицата. Десетки бяха хората,  получили от  Ванга помощ и надежда, които оставяха  живи цветя и запалваха свещ. Някои идваха за първи път, но усещаха магнетичността на мястото и духът на светицата, както я наричат всички.

Председателят на Фондация "Ванга" Иван Драмов заяви:

Леля Ванга виждаше това място като почти единствено в нашата страна, което да бъде тихо, спокойно, място за самооценка на собственото поведение и грехове, който има сили да ги признае, и да се прекръсти в нейния храм. Такива места по нейни данни ще бъдат малко.

В храма "Света Петка" за първи път бяха изложени новите картини на академик Светлин Русев, които той е сътворил по заръка на пророчицата. Основателите на фондация "Ванга" обявиха, че името ѝ вече е регистрирана запазена марка в патентното ведомство, с цел да не се изопачават събитията от живота и да не се злоупотребява с нейните способности.

В родния град на пророчицата - Струмица Република Македония, започва  кампания за събиране на средства за построяване на храм "Успение Богородично" по заръка на Ванга, която и днес ни съветва:

Бъдете добри! Злото се побеждава само с добро. България ще се оправи! Имайте вяра и любов!

Земният път на Ванга приключи на 11 август, преди 20 години, но поменът по православна традиция се прави предната събота.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44