Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

52-ма нелегални мигранти са заловени от бургаските полицаи само за два дни

| обновено на 06.08.16 в 11:44
Снимка: БГНЕС

Трима души остават за постоянно в ареста заради трафик на мигранти. Мъжете са от Кюстендил и бяха задържани при полицейска акция в Бургас.

За постоянно в ареста остават Иван Христов, Добромир Велинов и Добромир Асенов. Кюстендилците бяха арестувани преди два дни, след като полицаи от Бургас и Кюстендил спират микробус, в който имало 31 мигранти, сред тях и деца. Районният съд в Бургас е преценил, че има достатъчно доказателства за това, че те са извършили престъплението, като са застрашили освен реда в страната, така и здравето на мигрантите. Наказанието за това престъпление е затвор от 1 до 6 години и глоба от 5000 до 20 хиляди лева. Шофьорът на микробуса Маргарита Крумова е освободена срещу парична гаранция.

Общо 52 мигранти са заловени само за два дни в областта. Каналджия и чужденци, представили се за иракчани, са хванати от полицията близо до Царево. Служителите на МВР спрели лек автомобил, шофиран от 23-годишен мъж от Чирпан, а в колата били събрани 15 нелегално преминали границата ни. Срещу българина е образувано бързо полицейско производство за каналджийство. В същата община, между Ахтопол и Варвара, полицаите са задържали и софиянец, превозвал петима мигранти от Иран и Ирак.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44