Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Журнал дьо диманш": Зетят на атентатора срещу "Шарли ебдо" е в бежански център в България

| обновено на 07.08.16 в 17:22

Зетят на атентатора срещу френския сатиричен седмичник "Шарли ебдо" Шариф Куачи е бил спрян на 28 юли на турската граница и настанен в център за нелегални бежанци в България, съобщава "Журнал дaf диманш". Смята се, че 20-годишният Мурад Хамид, брат на съпругата на Куачи, е искал да се присъедини към групировката "Ислямска държава" в Сирия или в Ирак. 

Антитерористичната прокуратура в Париж е започнала разследване, като целта е да бъде издадена европейска заповед за арестуването му. Мурад Хамид беше заподозрян като трети човек от групата, извършила нападението през януари миналата година, заедно с братята Куачи, но заради солидно алиби беше оневинен. Миналия месец обаче семейството му съобщи, че е изчезнал и той е обявен за издирване. В резултат е бил задържан на турската граница на 28 юли и върнат в България, посочва обяснява изданието.

От МВР са запознати с тази информация, но към момента не могат да я потвърдят. Пред "Хоризонт" от пресцентъра на МВР обясниха, че за да потвърдят съобщението, е необходима по-детайлна фактология и проверка на данните от електронните системи, с които разполага МВР.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44