Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Плевен конфискуват каруци от собствениците им, ако нарушават правилата за движение

Снимка: БГНЕС

В Плевен ще се конфискуват конски каруци от собствениците, ако нарушават правилата за движение. Въвеждат се строги изисквания за регистрация и ползване на животинска тяга. За преодоляване на проблема с влизащите в рамките на града каруци се разчита и на полицейски служители. Това е договорено между ръководствата на Общината и Областната дирекция на МВР.

Строгите мерки са залегнали в промените на Общинска наредба номер 3 и се налагат от безразборното движение на конски каруци по улиците на Плевен. Въвежда се изричното задължение всички каруци да бъдат боядисани в жълто, да бъдат регистрирани в кметствата по места, номерата и името на селището да бъдат изписани с едър, черен шрифт от двете страни на каруцата. По този начин при установяване на нарушението собственикът ще бъде бързо установен. Забранява се каруците да бъдат управлявани от непълнолетни лица и лица в нетрезво състояние. Допълненията в Наредба 3 предвиждат и конфискация на управляваното от животинска тяга превозно средство при установяване на нарушение. Такава практика вече съществува в много други общини.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44