Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С литийно шествие в Поморие посрещат чудотворната икона на Богородица със седем стрели

Снимка: БТА

Чудотворната икона на Богородица със седем стрели днес ще бъде посрещната с литийно шествие в Поморие. 

Иконата ще гостува в манастира "Свети Георги“, след това митрополит Йоаникий ще я приеме в църквата "Рождество Богородично" в центъра на Поморие. Методи Митев от организаторите на това първо посещение в България пояснява, че чудодейният образ реагира на случващото се по света:

В дни на трагедии, както при потъването на "Курск“, иконата започва да рони кървави сълзи. Същото се случва и при терористичните взривове в Москва.

Към милосърдие и търпимост призовава Богородица Седмострелна, за която се смята, че сплотява всички враждуващи общности и допринася за мир във всяка държава:

Когато сме изправени пред бежанска криза, терористична криза в цяла Европа, е хубаво, че тя дойде в България. Има страни, в които иконата спира да мироточи. В нашата страна това нещо не се е случвало. Миро извира от иконата.

Святото изображение на Божията майка ще остане в Поморие до 11 август.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44