Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава протестът на учителите от ПГ по земеделие в Силистра срещу новоназначената директорка

Втора седмица продължава мълчаливият протест на преподавателите от Професионалната гимназия по земеделие в Силистра срещу новоназначената им директорка. Според педагозите, конкурсът за директор на училището е бил опорочен и манипулиран. Ако Министерството на образованието не вземе мерки, учителите заплашват, че ще възпрепятстват новата учебна година. 

Съмненията за манипулация идват от факта, че веднага след конкурса идва министерско писмо с известие, че директорското място печели Ирена Иванова, преподавател в гимназията. Ден по-късно обаче идва второ писмо, в което тя е уведомена, че е станала техническа грешка и конкурса печели Мария Илиева
Естествено това ни възмути силно, и ние единодушно решихме да подкрепим госпожа Ирена Иванова. Най-добре е да се анулира този конкурс и да се проведе друг. На 15 септември ще се наложи да предадем на нашите ученици един урок по гражданско образование, когато организираме и ефективни стачни действия.
Протестна декларация по случая е изпратена до премиера Бойко Борисов, омбудсмана Мая Манолова, Министерството на образованието и учителските синдикати. 
Въпросът е към госпожа министърката Кунева - дали с нагласени и манипулирани конкурси ще се издига авторитета и достойнството на учителите. Чакаме отговора
Обявената първоначално за победител Ирена Иванова заяви, че няма да се откаже и ще обжалва конкурса в съда. Втора седмица назначената за директор Мария Илиева пребивава в директорския кабинет на гимназията, докато учителите протестират мълчаливо пред вратата й. Тя отказва медийни изяви. Пред колегите си заявила, че който не иска да работи с нея ще трябва да си ходи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44