Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конкурс за завеждащи на всичките 9 отделения ще проведе общинската болница в Дупница

Снимка: БГНЕС

Конкурс за завеждащи на всичките 9 отделения ще проведе общинската болница в Дупница. Това съобщи управителят на комплекса Росен Тимчев. Договорите на завеждащите отделения са за три години. 
Възнаградението за тази длъжност е от 750 до 820 лева. Могат да кандидатстват и външни специалисти, които досега не са работили в болницита, а надеждите на ръководството са да се явят и по-млади специалисти.
Конкурсът ще се проведе на три етапа - проверка на съответствието на представените документи с предварително обявените изисквания, представяне от кандидата на програма за развитието и дейността на съответното отделение за тригодишен период, и финално събеседване.
От 330 щата преди 6 месеца щатното разпределение в болницата вече е намалено на около 260 щата, с тенденция да станат 200 - без това да се отразява на професионалното ниво в цялостната болнична дейност и качеството на обслужване на пациентите. Задълженията от около 1 милион лева към контрагенти и доставчици остават - макар че за последните два месеца здравното заведение е погасило около 250 хиляди лева, същевременно обаче от лихвите останалите задължения нарастват. Амбицията е болницата да не надскочи този 1 милион лева на червено, обобщи ситуацията управителят на болницата Тимчев. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44