Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разпоредено е допълнително разследване заради казуса с Дупнишката популярна каса

Районната прокуратура в Дупница разпореди допълнително разследване по жалбите на потърпевши вложители на Дупнишката популярна каса, което трябва да приключи до 30 дни.

Близо 200 души загубиха влоговете си в размер от 5 до 300 хиляди лева, след като офисът на касата беше затворен в средата на юни. Те са били подмамени от високи лихви, достигащи до 16%. Касата е регистрирана по закона за кооперациите и не подлежи на  банков контрол.  Пострадали се оплакаха на омбудсмана Мая Маналова, която сезира за хода на разследването  главния прокурор Сотир Цацаров.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44