Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГДБОП арестува в Петрич седем души за разпространение на дрога

Снимка: www.mvr.bg

Седем души са арестувани за трафик и разпространение на дрога при специализирана полицейска операция в Петрич. Акцията е била проведена от служители в  на отдел "Наркотици" на ГДБОП и местното звено "Борба с организираната престъпност" в Благоевград.

Операцията е започнала на 5-и август и е продължила няколко дни. Сред задържаните са гръцка гражданка, която е внасяла нелегално хероин  в България и е осигурявала за гръцкия пазар канабис. Другите шестима арестувани са български граждани, сред тях и двамата ръководители на престъпната група – мъж и жена, които са криминално проявени.

Според първоначално събраните данни наркоканалът е действал основно в Петрич, като контрабандата се осъществявала двупосочно през българско-гръцката граница. В хода на извършените специализирани действия – обиски, претърсване и изземване в домовете на някои от задържаните, са открити 280 грама хероин и  неголеми количества амфетамин и канабис. Конфискувани са един лек автомобил, 20 мобилни телефона, 22 СИМ карти, електронни везни и документи за поръчки и дължими суми.

Четирима са задържани за 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор от Специализираната прокуратура. На двама от арестуваните са повдигнати обвинения за ръководене на организирана престъпна група, извършваща разпространение и контрабанда на наркотични вещества, а на останалите – за участие в незаконната дейност.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44