Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рекорден брой пожари в Плевенско през последното денонощие

Снимка: БГНЕС

Рекорден брой пожари са гасили плевенските пожарникари през последното денонощие. Регистрирани са 22 пожара, при три от тях има нанесени значителни материални щети. Само бързата намеса и локализирането на огъня са спасили десетки декари гори и обработваема земя.

При пожарите в с. Стежерово и Крушовица са участвали и доброволци, като за гасенето на пламъците е използвана и техника от кооперациите. Най-сериозен е инцидентът, при който напълно изгоря БМВ на главен път в района на с. Горни Дъбник. Пострадали няма. Най-често горят сухи треви. Ето какво заяви комисар Станислав Атанасов – директор на Регионалната дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението" - Плевен:

Препоръчваме да не се оставя без наблюдение запален огън, независимо каква е целта, за която се пали огънят и колко малък изглежда той. Особено опасно е паленето на огън в междублоковите пространства, където наглед малки площи от изсъхнала трева могат да причинят големи щети.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44