Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава незаконната сеч в старозагорския парк "Бедечка"

Снимка: Община Стара Загора

Продължава незаконната сеч в старозагорския парк "Бедечка". При рутинна проверка на инспектори от Общината е установено, че са отрязани нови 15 дървета на различна възраст от вида обикновен и див орех "Айлант". Извършителят е установен и му е съставен акт за административно нарушение.

Мъжът, извършил посегателството над дърветата, е син на притежателка на реституиран имот. Отсечените орехи се намирали в неговите граници. Глобата, която трябва да плати собственичката на парцела, е в размер на 4500 лева, ако не падне в съда.

От сдружението "Запазете Бедечка" вече многократно сигнализират за отсечени или увредени дървета в парка. Първан Симеонов - един от създателите на сдружението коментира пред "Хоризонт", че институционалната грижа се свежда единствено до паспортизираните дървета, а има и много друга ценна растителност върху тези 300 декара, която се унищожава. Той посочи добрата практика на Столична община, която в резултат на граждански протести е наложила мораториум за строителство в междублокови пространства, докато бъде разследвана реституция на имоти там.

Потърсен за коментар, кметът на Стара Загора Живко Тодоров заяви:

Наели сме юрист, който в момента работи по въпроса. Той е предложен от сдружението "Запазете Бедечка". Всъщност този юрист, след като се запознае с цялостната документация, трябва да предложи решение, на база на което да предложим решение за спасяването на парка.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44