Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Многопрофилната болница в Дулово с модерна апаратура за лапароскопски операции

Снимка: МБАЛ - Дулово

Хирургичното отделение на многопрофилната болница в Дулово получи като дарение модерна апаратура за лапароскопски операции. Техниката е на стойност 35 000 лева. Те са осигурени от местен инвеститор. 

Новият апарат, по-известен като "лазерен нож", се използва за комплексно регулиране на дозираната енергия за рязане на тъкани и кръвоспиране при лапароскопски интервенции. Апаратът има приложение и в конвенционалната хирургия. Използването му ще подобри чувствително качеството на операциите, които се извършват в болницата, при това с минимален риск от усложнения, коментира началникът на хирургическото отделение д-р Дечо Иванов и подчерта, че на пациентите от района, вече няма да им се налага да пътуват до големите градове, и болници, а ще имат достъп до модерно здравно обслужване близо до домовете, и семействата си. 

Това е поредното дарение, което общината в Дулово получава от дружеството-концесионер на каолиновото находище до село Секулово. През пролетта, кметството в селото е получило 35 тона пясък, за ремонт на улиците. Същите дарители са осигурили средства за празничната програма по време на майските празници на културата в Дулово. Те финансират и летен курс по немски език за децата от града.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44