Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Собственик на транспортна фирма е задържан за стрелбата в Стара Загора

| обновено на 12.08.16 в 15:40
Снимка: Венелина Попова

Полицията е задържала Пеньо Пейков - собственик на фирма за автобусни превози, в чийто офис в Стара Загора бе прострелян 46-годишният Христо Александров, по прякор Магарето. Александров, който е доведен син на Пейков, е притежавал пълномощно да управлява транспортната фирма. 

Пейков е стрелял с незаконно притежаван пистолет „Макаров“ със заличени номера, съобщават от прокуратурата. Произвел е четири изстрела, два от тях са рикоширали и са попаднали в тялото на пострадалия. Предстои да му бъдат повдигнати обвинения за опит за умишлено убийство и за притежание на незаконно оръжие. 

Вече са извършени всички процесуално-следствени действия и разпити на свидетели, взети са натривки от ръцете на Пейков и са назначени съдебно-медицинска, съдебно-балистична и психиатрична експертиза на обвиняемия. За престъплението Наказателният кодекс предвижда „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години.

Пред "Хоризонт" д-р Живко Желязков - заместник-директор на Университетската болница заяви, че Александров е с четири-пет входни и отходни отверстия от куршуми. Пациентът е с опасност за живота, на командно дишане и е подложен на операция на корема, гърдите и гръбначния стълб.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44