Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старинни оръжия иззеха при спецакция в Червен бряг

Снимка: Светослав Цветанов

Старинни оръжия са иззети при спецакция в Червен бряг. В жилището на 52-годишен мъж са открити десет пушки с различни надписи и гравирани фигури на орли, лъвове, гербове и други знаци. Те са съхранявани в дома без  законното разрешение от МВР. 

Служители на Сектор "Борба с организираната престъпност", в рамките на досъдебно производство, са провели операцията. Открита е богата колекция, включваща 10 пушки, някои без фабрични номера, други с дървени приклади, с различни надписи и щампи. Една от пушките е с гравирана фигура на орел, с изписан герб, два лъва и щит между тях. 

Мъжът не е познат на полицията. Няма разрешение нито за носене, нито за съхранение на оръжие. Експертиза ще установява има ли и каква е античната стойност на десетте пушки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44