Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италианска компания възнамерява да инвестира 1 милион лева в Плевен

Снимка: БГНЕС

Италианска компания възнамерява да инвестира един милион лева в Плевен. Очакват се нови работни места за разширяване на производството, съобщи кметът Георг Спартански.


1 милион лева ще бъдат вложени за закупуване на нови машини за разширяване на производството и за назначаване на още 20 работници. Италианските бизнесмени предлагат и практика на ученици от професионалните гимназии. Според кмета Спартански, тази инвестиция показва:
Плевен не е лошо място да си развиват инвестицията. Водим срещи и с потенциални бъдещи инвеститори в Плевен, които оглеждат терени в Северозападна България за ситуиране тука на техни производства, подчертавам производства. Надяваме се, че тези знаци, които се дават напоследък заради раздвижване на интереса на инвеститорите към Плевен, също и за разширяване на бизнес-инвестициите на местните фирми, които са тука вече на терен, български, чуждестранни, са един добър знак, казал съм го, че не е работа на кмета да прави бизнес, но задължително да отваря врата, като създава условия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44