Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Русия и САЩ може да формират военен съюз за извършване на съвместни операции в Сирия, пишат британските вестници "Дейли телеграф" и "Гардиън".
Вашингтон пост отбелязва, че предлаганата сделка, очертана в документ, изтекъл в американския вестник, предвижда САЩ и Русия да действат заедно срещу групировката "Ислямска държава", както и срещу джихадистите от съюзената с Ал Каида "Джебхат ан нусра", които водят ожесточени боеве със сирийските правителствени сили.
Евентуални съвместни военни усилия на САЩ и Русия в Сирия биха представлявали ново ниво на сътрудничество между двете страни в търсенето на решение на конфликта, коментира "Ню Йорк таймс".
   
Руският вестник "Комерсант" пише, че според повечето жители на Русия арестите на висши държавни служители в последно време са предизборна акция. През септември руският електорат ще гласува за нова Държавна дума, а през 2018 гoдина се очакват президентски избори, припомня изданието.
Проучване на центъра "Левада" показва, че 72 на сто от анкетираните смятат, че финансовите престъпления и корупционните схеми са "типично явление, белег за покварата на руската власт". Според 17 на сто корумпираните висши чиновници са "единични случаи", допълва още "Комерсант".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44