Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главният архитект на Стара Загора подаде оставка

Снимка: БГНЕС
Главният архитект на община Стара Загора Иван Кирчев подаде оставка. Това стана, след като от групата "Запазете Бедечка" разпространиха информацията, че съпругата на главния архитект е един от проектантите на сгради в парка. Оставката е подадена по настояване на старозагорския кмет Живко Тодоров.

Тодоров потвърди пред "Хоризонт", че информацията за съпругата на архитект Кирчев е вярна:

Това, дори да е законно, от морална гледна точка не е издържано, след като на общината целта й е да запази в максимална степен зелените площи, обоснова поисканата оставка кмета на града.

От групата "Запазете Бедечка" твърдят, че на юриста Александър Коджебашев, нает от Общината да намери решение за запазване на парка, е отказан достъп до важни документи и питат дали става дума за саботаж на дейността му. Кметът отхвърли обвиненията:

Преди малко разговарях с адвоката, с който работим. Има някои документи, които не ги е получил все още, но това не означава, че те са отказани.

Разминаване между сдружението и градоначалника на Стара Загора има и по отношение на издадените разрешителни за строеж в парка. Според природозащитниците те са вече 15, а по твърденията на кмета са само пет.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44