Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С дарение ще обзавеждат училище за талантливи деца в село Русаля

Учениците от единственото у нас частно училище по изкуства и занаяти за социално слаби деца в село Русаля получиха дарение от дървен материал, с който сами ще изработят мебели и играчки. Те ще използват десет кубика бял бор, изпратени от Горското стопанство "Болярка" във Велико Търново.

От дървения материал ще бъдат изработени рафтове за библиотеката, класните стаи и спалните, както и пейки, беседки и съоръжения за игра в двора. 

Единственото по рода си у нас частно училище беше създадено през 2014 година. В него през изминалата учебна година безплатно бяха обучавани и живееха на пълен пансион 16 талантливи деца от бедни семейства в Северна България.

Средствата за тяхната издръжка бяха осигурени по проекти и от спонсори.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44