Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Само двама от общо 39 спортисти преплуваха язовир Кърджали на днешния маратон

Снимка: Уикипедия

Само двама от общо 39 спортисти преплуваха язовир Кърджали на днешния маратон в открити води. Това са организаторът на инициативата Величко Карабоюков и Николай Иванов. Те преодоляха разстоянието от близо 15 километра за над четири часа. 

Останалите участници, сред които и 10-годишният Румен, се отказаха в различни етапи на преплуването, но се включиха във финалните 500 метра. 

Идеята на проявата е отново да се постави въпросът за липсата на закрит плувен басейн в Кърджали, където деца и възрастни да тренират през цялата година.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44