Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ренци, Меркел и Оланд се срещат в Неапол

Снимка: БТА

Програмата за срещата в понеделник между италианския премиер Матео Ренци, германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Франсоа Оланд в Италия претърпя лека промяна по предложение на Ренци, съобщиха от правителството в Рим. Неаполитанският вестник "Матино" съобщи, че срещата ще започне с неофициална вечеря днес в Неапол, на която тримата лидери ще гледат по телевизията церемонията по закриването на олимпийските игри в Рио. На другата сутрин лидерите ще бъдат откарани с хеликоптер на остров Вентотене в Тиренско море. Там кипи подготовка за срещата, определяна от местния печат като "стратегическа" и призвана да съгласува общ европейски политически курс.

Сред темите за обсъждане са Брекзит-ът, конфликтът в Сирия, мигрантската криза в Европа.

Островът е известен с това, че по времето на фашизма заточениците Алтиеро Спинели и Ернесто Роси написват знаменитите си тезиси за създаване на Европейски съединени щати, известни като "Манифеста от Вентотене".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44