Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автогара Юг в Бургас днес е спирка от кампанията "гише на пътника”

Снимка: БГНЕС

Автогара Юг в Бургас днес е спирка от кампанията на Европейския потребителски център и Комисията за защита на потребителите „гише на пътника”. Целта е туристите да бъдат запознати с правата им при проблеми с пътуването или багажа. 
По-малко от 1/3 от пътуващите у нас са запознати с правата си. За това информираме на автогарата чрез брошури и отговаряме на въпроси и приемаме сигнали - обясни Игнат Арсенов - директор на Европейския потребителски център в България: 
Има законодателна база. Има защита, но хората не знаят за нея. Това, което и на гишетата най-често се оплакват - огромни закъснения на пътуването, най-вече със самолет, по-малко с автобуси и влакове. Отменени пътувания. Проблеми с багажа също се наблюдават през тази година
1200 проверки е извършила Комисията за защита правата на потребителите. Най-много са жалбите от Слънчев бряг и Приморско. - съобщи членът на комисията Константин Райков:
Несъответствие между категоризацията на х-л, така както се рекламира и, какъвто е в действителност. Липса на цени в карт-менюто. Разлика на цените между маркирано на касов апарат и в лист-менюто. Лист-меню само на чужд език, само на руски или на английски, без да има такова на български език.  
Утре от 10-14 ч. кампанията "Гише на пътника" ще се проведе на летище-Бургас. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44