Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ново обезопасяване във въжения парк край Благоевград след инцидент с дете

Снимка: Кети Тренчева

Нова система, която ще гарантира сигурността на децата при ползването на въжения парк край Благоевград, ще бъде монтирана в атракционното съоръжение, където в началото на юли седемгодишно дете падна и се нарани тежко.

След инцидента с момиченцето комисия от експерти направи анализ на риска във въжения парк „Коколандия“ и макар че не бяха открити пропуски на инструкторите или проблеми в самото съоръжение, общината е взела решение за подмяна на карабинерите, с които децата се обезопасяват, каза  Кирил Манов, главен инспектор по обществения ред и сигурността:

Не, че самата система не е надеждна. Вярно, от малко по-стар тип е и от тази гледна точка взехме решение да направим системата наистина да бъде такава, каквато трябва да бъде.

Досега самите малчугани преместваха в последователност двата карабинера, преминавайки от една в друга въжена композиция. Новата система изключва намесата на децата по отношение на обезопасяването.

Седемгодишното момиченце, което на първи юли падна от двуметрова височина и тежко нарани главата си, вече се е възстановило напълно, казаха от общината и уточниха, че прокуратурата е прекратила досъдебното производство без обвинение към персонала на въжения парк. Новата система за сигурност ще бъде монтирана до средата на месец септември и ще струва около 15 хиляди лева. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44