Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Силистра задържаха двама мъже, участвали в телефонни измами

Полицията в Силистра е задържала двама мъже, участвали в група за телефонни измами. Двамата задържани са от Сливен и са пристигнали в крайдунавския град с таксиметров автомобил. Именно регистрацията на таксито усъмнила местен полицаи и последвала проверка. 

Установено е, че двамата мъже, които имат предишни криминални прояви, са отседнали в хотел. По време на престоя им в града са получени сигнали за 16 опита за телефонни измами. В хода на полицейското разследване се изяснило, че и двамата са съпричастни към извършването на такива престъпления. По-възрастният мъж на 56 години е бил нает за шофьор от другия, 46-годишен мъж, който изпълнявал ролята на куриер. У него е намерена и голяма сума пари, въпреки че е безработен. 

Освен в Силистра, двамата са участвали в телефонни измами и в областите Хасково, Шумен, Сливен, Търговище и Русе. Работата по случая продължава



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44