Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Матео Ренци, Ангела Меркел и Франсоа Оланд демонстрираха обща визия за бъдещето на Европа

Европа не свършва с Брекзит

Снимка: ЕПА/БГНЕС

След решението за Брекзит Европа има свое единно бъдеще чрез единомислие за икономически растеж и развитие, изграждане на обща защитна система, създаваща условия за спиране на имигрантския поток от неговиякорен. Около тази теза на италианския премиер Матео Ренци се обединиха френският президент Франсоа Оланд и германският канцлер Ангела Меркел.

Тримата държавници разговаряха на самолетоносач край италианския остров Вентотене, където преди 72 години заточеният от фашисткия режим Алтиеро Спинели е написал манифеста за създаване на Обединена Европа. Преди разговорите Ренци, Меркел и Оланд разгледаха острова и поставиха цветя на гроба на италианския политик и юрист.

На съвместната пресконференция премиерът Матео Ренци, канцлерът Ангела Меркел и президентът Франсоа Оланд лансираха тристранно предложение, целящо да увлече останалите страни-членки в изграждането на една успешна и сигурна Европа. Това, според казаното от тримата лидери, означава сигурни граници и запазено свободно движение в тях, работа и бъдеще за хората, инвестиции в културата и образованието.

Подчертана беше важността на сътрудничеството с Турция и някои африкански страни за спирането на имиграционната вълна.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44