Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Диян Стаматов: В часа на класа вече ще се изучава превенция на тероризма и поведение при терористична атака

Снимка: БГНЕС

В часа на класа вече ще се изучава превенция на тероризма и поведение при терористична атака, обяви зам.-министърът на образованието Диян Стаматов.

За първи път са въведени часове по противодействие на корупцията, кариерно ориентиране, превенция на насилието и мирно решаване на конфликти, толерантност и интеркултурен диалог, патриотично възпитание и изграждане на национално самочувствие, както и финансова и правна грамотност, за което в 12-и клас са предвидени 12 часа.

Запазват се часовете по безопасност на движение по пътищата, защита при бедствия и аварии, оказване на първа помощ и военно обучение.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44