Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алпинистът Боян Петров и Андрей Ковачев от "Зелени Балкани" пострадаха при тежка катастрофа

Алпинистът Боян Петров и  Андрей Ковачев от "Зелени Балкани" пострадаха при тежка катастрофа, станала в Кресненското дефиле. 

Инцидентът е станал около 11.30 часа на главен път Е-79 в отсечката между Симитли и началото на дефилето. Двамата мъже били в района във връзка с обсъжданите варианти за изграждането на автомагистрала "Струма" в най-тежкия участък. 

Докато правили оглед на трасето, Боян и Андрей били пометени от лек автомобил с румънска регистрация.

Ранените са транспортирани спешно до Благоевградската болница. След направените прегледи и скенер, лекарите са на мнение, че няма опасност за живота им. Директорът на болницата д-р Огнян Митев  съобщи за Хоризонт, че по-тежко е пострадал Боян Петров, който е с тежка травма на белите дробове, фрактура на черепа, епидорален хематом, има и счупени ребра.  Андрей Ковачев е с мозъчен оток, но няма други травми.

Състоянието им  е позволило двамата ранени да бъдат транспортирани към столицата с линейки на Военномедицинска академия .




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44