Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радан Кънев прогнозира пълен разпад на българската левица

Снимка: БГНЕС

Лидерът на ДСБ Радан Кънев прогнозира пълен разпад на българската левица и заяви, че това е необратим процес. В Сливен той посочи, че на този фон съществува тенденция ГЕРБ да наследи БСП и като политически представител на олигархията.

Фактичестото елиминиране на господин Радев като кандидат от партията, която го е издигнала, предстоящото издигане на самостоятелен кандидат на АБВ и обвинения в ксенофобия, и расизъм между тези партии е само епизод от филм с предизвестен край. Българската левица, както в Унгария, както в Полша, слиза от политическата сцена и това е окончателно.

Наблюдаваме ясна тенденция ГЕБР да замести БСП като партия на олигархията, посочи още лидерът на ДСБ.

Вчерашното назначение на бившия шеф на КЗК Петко Николов за председател на патентното ведомство е абсолютно ясен знак за партньорството между най-тежките олигархични структури в държавата. Тази договорка, тя е на ниво Борисов и ДПС.

Според Кънев, в ГЕРБ има курс на разграничаване от проевропейската политика с тихи договорки и едностранни отстъпки на авторитарните режими в Турция и Русия, вместо използване на силната ни позиция като член на Европейския съюз и НАТО. В тази ситуация реформаторската десница трябва ясно да осъзнае отговорността си.

А тя е да победи БСП, да победи проруския кандидат на "Атака" Каракачанов и да се яви на балотаж с ГЕРБ.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44