Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от печата

Всички печатни издания тази сутрин излизат с кадри от разрушенията, причинени от земетресението в Италия.
Голямото заглавие в СТАНДАРТ е за американски „изтребители в небето за 9 септември“. Информацията, че два самолета F-15 ще патрулират заедно с български МиГ-ове за една седмица, е поместена на челно място в ДУМА, СЕГА и ТРУД.
МОНИТОР цитира изявлението на премиера Бойко Борисов, че в Европа няма воля за решаване на бежанския проблем. „Бежанските лагери пълни, изграждаме нови. 26 хиляди чужденци спрени на браздата“, четем още на първата страница на МОНИТОР.
ТРУД анонсира предстоящата политическа совалка на Борисов. В петък сутринта той ще лети за Истанбул на спешна среща с колегата си Бинали Йълдъръм, а веднага след приключването й заминава за Германия. Там канцлерът Ангела Меркел започва така наречените Берлински преговори с осем европейски правителствени ръководители.
ТРУД акцентира върху думите на министър-председателя, „е липсата на перспектива за решаване на мигрантската криза в Европейския съюз ни кара да търсим партньорство с Турция.
Премиерът Борисов втвърди антиевропейската риторика заради бежанците и засили протурския курс преди посещението си в петък, смята вестник СЕГА. „След случая „Абдулах Бююк“, при който бяха потъпкани редица закони, българското правителство продължава да прави метани на управляващите в Турция чрез силно антиевропейско говорене.“, пише вестникът.
24 ЧАСА съобщава в челния си материал, че здравният министър Петър Москов „ще прави“ държавна фирма, която ще е търговец на едро и ще внася за българския пазар редки и липсващи лекарства. Планът се дължи на липсата на интерес в частните компании, сочи вестникът, цитирайки твърдение на Москов, че в последните години над 3 хиляди медикамента са изтеглени от българския пазар.
КАПИТАЛ DAILY отразява в цифри резкия спад на продажбите, реализирани в последните месеци от „Булгартабак“. Холдингът вече е на загуба заради спрения износ към Близкия изток. Продажбите през второто тримесечие са се свили с 64 процента, а загубата възлиза на 8 милиона и 350 хиляди лева, сочи изданието.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44