Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Сливен ще иска 17,5 млн. лева безлихвен заем от държавата за оздравяване

Снимка: БГНЕС

Оздравителният план за община Сливен ще бъде внесен за гласуване на сесия на Общинския съвет след публичното обсъждане днес. Планът за финансово оздравяване на община Сливен е възможност общината да постави една здрава основа за развитието си занапред, каза на общественото обсъждане кметът Стефан Радев.

Безлихвеният заем от държавата е в размер на 17,5 млн. лева и трябва да бъде одобрен от Министерството на финансите. Има възможност той да бъде опростен, ако Общината изпълни мерките от оздравителния план. Тези мерки бяха атакувани днес на общественото обсъждане, особено в разделите за съкращаване на щата и бюджета на Ансамбъла за народни песни и танци и Сливенския симфоничен оркестър, на които общинската власт посяга за втори път в мандата си, както и на социалния патронаж и услугите за болни, възрастни и инвалиди. Синдикати и граждани поискаха премахването на тези предложения от плана. Съветници от опозицията се възпротивиха на повторното вдигане на данъчната тежест за гражданите чрез планираното увеличаване на такса смет и данъка върху автомобили. Според тях оздравителният план е за сметка на сливенските граждани, а от двойното вдигане на данък сгради постъпленията в общинската хазна дори са намалели.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44