Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близки и приятели си взеха последно сбогом с Димитър Цонев

Снимка: БГНЕС

Близки, приятели и колеги на журналиста Димитър Цонев се сбогуваха с него в църквата "Свети Седмочисленици".  Повечето от тях не носеха цветя, заради призива - парите за това да бъдат дарени на фондацията, която ще бъде създадена в негова памет.

Ето с какво ще го запомнят генералният директор на БНТ Вяра Анкова, омбудсманът Мая Манолова, журналистът Цветанка Ризова и бившият премиер Симеон Сакскобургготски:

За мен е огромна загуба. Загубих един от най-близките ми приятели. Нямате си представа какво е в телевизията, получаваме телеграми, хора идват, пишат последно сбогом в книгата за съболезнования, която сложихме в неговия кът. Когато виждам тези кадри и снимки, които сме сложили, просто не мога да повярвам, че той няма да отвори вратата на студиото и да каже: "Анкова, как беше?" - сподели Вяра Анкова.

Много добър, много почтен човек, професионалист. Не познавам толкова добър човек сред журналистите. Винаги е имал възможност да ме постави натясно мен или някой друг от събеседниците си, но никога не го е правил. Винаги е бил добронамерен, почтен. Един от най-добрите хора изобщо, които познавам - каза Мая Манолова.

Много добър човек, много спокоен, много мъдър и много добронамерен. Човек, който можеше да анализира, можеше да говори, а можеше и да мълчи - коментира Цветанка Ризова

Вечна му памет! Аз ще го запомня само с добро. Той самият беше голям добряк. Много ми помогна във времето, когато бях премиер. Имаше феноменално чувство първо за отговорност и професионализъм, но и на хумор и да импровизира в трудни моменти и въобще винаги беше чудесна подкрепа. Лъчезарен човек. Жалко, че си отиде - думи на Симеон Сакскобургготски.



 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44