Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Железопътната линия София - Драгоман остава блокирана, БДЖ превозва пътниците с автобуси

| обновено на 29.08.16 в 12:14
Снимка: БГНЕС

Железопътната линия София - Драгоман е блокирана. Причината е, че седем вагона на товарен влак излязоха от релсите в района на гара Петърч. Пътниците на БДЖ ще бъдат превозвани с автобуси, докато приключи възстановяването на железния път.

Клиентите на националния железопътен превозвач, които пътуват с крайградските пътнически влакове по маршрута София – Драгоман - София ще бъдат превозвани с автобуси в участъка между гарите Сливница и Костинброд. Пътниците от международните влакове София-Белград-София ще бъдат превозвани с автобуси между София и Драгоман, съобщиха от БДЖ.

От националната компания "Железопътна инфраструктура" допълниха, че възстановяването на релсите вече е започнало. Предстои полагане на около двеста метра нов железен път и регулиране на контактната мрежа преди възстановяването на движението на влаковете. Назначена е комисия, която разследва причините за инцидента и оценява щетите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44