Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Плевен трима общински съветници сезират прокуратурата заради инцидент с тях в общинска фирма

Плевен
Снимка: БГНЕС

Трима общински съветници в Плевен ще сезират прокуратурата заради инцидент с тях в общинска фирма. Те твърдят, че са били заключени в дружеството "Паркстрой" и след като не получили помощ от телефон 112, се обадили на кмета Георг Спартански. Съветниците настояват за незабавни действия на кмета и сваляне на доверието от управителя на фирмата Красимир Петров

Съветниците Христослав Михайлов, Христомир Христов и Светослав Доков правят проверка дали е ремонтиран покрив на работилница на "Паркстрой". На последната сесия управителят Красимир Петров иска 16 хиляди лева точно за това. Съветниците отказват. На място пристига и управителят на "Паркстрой" Красимир Петров. Още от общинският съветник Христослав Михайлов:

Получиха се много грозни сцени. Без да бъде провокиран, той започна да ни обижда, започна да ни заплашва, абсолютно арогантно поведение в присъствието на кмета.

Христомир Христов допълни:

Аз се обадих на господин Спартански. Ние не знаехме какво да направим. Представете си принципалът на общинската фирма "Паркстрой", общинските съветници и то не един човек, ние сме заключени по най-демонстративен начин от някой, който стои в неизвестност, както попитаха колегите: "Кой управлява тази фирма?".

Очаква се днес кметът Спартански да изложи своята позиция по случая.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44