Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Влагат до 2 млрд. евро в хъб "Балкан" - тема на "Стандарт". Основната част от вложенията ще бъдат на големи частни инвеститори, чиито представители ще участват в голяма конференция в понеделник в Златни пясъци. Над 35 компании са потвърдили участие в срещата, пише изданието.

Над 46% спад в износа на ток - статия във вестник "Дума". Данните са на ЕСО за периода януари-август 2016-та спрямо предходната година. Обяснението за свития износ, което дават институциите, е намаляването на търсенето като цяло. От друга страна, ниската цена на природния газ отново увеличи работата на електроцентрали в Гърция и Турция, уточнява "Дума".

Дефицит на дърва за огрев в Благоевградско, пише "Монитор". След вдигането на забраната за износ на дървесина, търговците масово изнасят за Гърция. Там цената е почти тройно по-висока - до 110 евро за кубик, при 85 лв. у нас, се казва още в публикацията.

12 млн. лева дългове е натрупала Врачанската болница, съобщава вестник "Земя". Причините за тези дългове са както недофинансиране на клиничните пътеки, така и големият брой социално неосигурени, които се лекуват. От болницата молят държавата за спешна финансова инжекция, в противен случай има риск от фалит, допълва "Земя".

Реалните осигурителни доходи са се повишили средно със 7 % - водещо заглавие на вестник "Сега". В процентно отношение доходите на хора без квалификация се увеличават с по-бързи темпове през последната година, в сравнение със средствата на ръководни кадри.

Още 40 нови автобуса пристигат в София до дни. Те ще заменят старите рейсове по линии 64,309 и 604, съобщава "Труд". Това е втората доставка на нови возила тази година, като приоритетно ще се сменят автобуси, които са произведени между 1978-ма и 1998 г., уточнява всекидневникът.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44