Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Плевен забрани на служителите си да използват социалните мрежи за контакти

Кметът на Плевен Георг Спартански забрани на служителите в администрацията да използват социалните мрежи за контакти. Според новите правила не може да се презаписва и изнася служебна информация.

Спартански поясни:

Комуникиране от служебни компютри през социалните мрежи Туитър, Фейсбук, Скайп. Също така се надявам да приключи редене на пасианси и други развлекателни игри, тъй като работното време следва да бъде уплътнявано по подходящ начин, в който не влизат тези развлечения. Или пък, ако някой колега има свободно време, в рамките на служебното си такова, ще ползва мобилната връзка на телефона си, ако има спешна нужда от комуникация, а не през компютрите.

Всеки служител ще отговаря за верността на информацията, като ползва единствено служебен личен имейл:

Всичко това се прави в името на една цел - сигурността и правилното съхраняване на информацията, както и предоставянето ѝ за обществено ползване при определени условия и регламенти, уточни Спартански.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44