Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ренци и Меркел с общи възгледи за имиграцията и европейското развитие

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В италианския град Маранело – символ на автомобилната марка „Ферари”, се срещнаха премиерът Матео Ренци и германският канцлер Ангела Меркел. Срещата е втора поред между тях, седмица след тази на остров Вентотене.

В Маранело, Ренци и Меркел бяха придружени от министрите на вътрешните и на външните работи, на отбраната и на икономиката на своите страни.

Темите на разговорите засегнаха икономическото бъдеще на Европа, сигурността на нейните граници и имиграцията, борбата с тероризма и последствията от разрушителното земетресение в Централна Италия миналата седмица. В тази посока, Ангела Меркел подчерта, че Германия ще съдейства на Италия със средства и специалисти, ще финансира възстановяването на едно от разрушените училища и ще държи Европа да прояви гъвкавост относно съответни помощи. Футболната федерация на Германия също ще дари средства, а „Ферари” ще предложи на търг един от своите най-нови хибридни модели с първоначална цена над един милион евро.

Ренци и Меркел намериха общ език и относно имиграционния проблем, единодушни, че той е еднакъв не само за двете страни. По думите им са необходими единни европейски усилия за депортирането на имигрантите без право на убежище. Относно европейското развитие, Ангела Меркел изтъкна, че реформите в Италия са гаранция за него.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44