Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар в землището на град Славяново

Изгоряха 250 декара с царевица

Снимка: БТА

250 декара с царевица изгоряха в землището на град Славяново, а причината за пожара е запалено в близост стърнище. Образувано е досъдебно производство. 

Небрежност при боравенето с открит огън е причината за унищожения царевичен блок при пожар в местността "Балеви круши" в землището на град Славяново. В непосредствена близост е горяло стърнище. Вероятно от там огънят се е разпространил и напълно унищожил 250 декара царевица. Извършени са огледи от полицейски служители и по случая е образувано досъдебно производство. В област Плевен остава в сила предупреждението за висока степен на пожароопасност. През изминалото денонощие на територията на областта са възникнали пожари от сухи треви в землището на седем населени места.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44