Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Вестниците обръщат внимание и на споразумението между партиите от Реформаторския блок за издигане на кандидатурата на Трайчо Трайков за президент. ТРУД твърди, че номинацията е била съпроводена със скандал и недоволство на лидера на СДС и министър на икономиката Божидар Лукарски, който нарекъл Трайков скрит опозиционер и припомнил, че Блокът е част от управлението. 24 ЧАСА цитира Лукарски със следните думи: „Аз, Кунева и останалите министри от РБ да подадем оставки и да издигнем Минеков - по-честно ще е!“ Вестникът характеризира преговорите между партиите като „Реформаторски цирк“. В публикация под наслов „Трайчо почти номиниран, реформаторите пак скарани“, СТАНДАРТ припомня, че решението на Председателския съвет да издигне Трайков трябва да бъде утвърдено от Изпълнителния съвет на Блока. 24 ЧАСА отразява и вчерашните консултации, след които „ГЕРБ и РБ си обещаха да изкарат пълен мандат“. Според източници на СТАНДАРТ на срещата е станало дума за евентуална обща кандидат-президентска двойка, но премиерът Бойко Борисов е настоял, че ГЕРБ ще се явява на президентските избори самостоятелно.
„Ретрограден Меркурий бави кандидата на ГЕРБ“, пише ТРУД на първа страница, цитирайки вчерашните изявления на Борисов в телевизионно интервю.
„Борисов готов за президент, но след пет години“, пишат СТАНДАРТ и 24 ЧАСА
МОНИТОР изтъква думите на премиера, че очаква от Европа действия, а не думи за охрана на границата от мигрантски наплив.
Министър-председателят е на челната страница на ДУМА, но по друг повод. „Двама в ареста за обида на Борисов.“ Бизнесмен и „собственикът на сайт от Благоевград бяха задържани“, пише вестникът. 
СЕГА също обръща внимание на инцидента и последствията му. „Нецензурни думи за премиера доведоха до арест и полицейска оставка“, четем в заглавие на вестника. Шефът на областната дирекция на МВР в Благоевград Росен Танушев подаде оставка по настояване на вътрешния министър Румяна Бъчварова за „превишаване на полицейски правомощия“, допълва СЕГА.
Основната тема в днешния брой на вестника са прогнозните данни на финансовото министерство, които сочат излишък в хазната от 3 милиарда и 280 милиона лева. „Рекордният бюджетен излишък се дължи не толкова на епичната борба срещу контрабандата, а на замразените разходи за строителство. За първите седем месеца на годината публичните разходи по това перо са едва 1 милиард лева. Неусвоени остават 5 от общо 6 милиарда лева, предвидени за капиталови разходи“, сочи вестник СЕГА.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44