Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Курсисти по НВП полагат клетва във Военния университет във Велико Търново

Снимка: Катя Чорова

47 участници в курса по "Начална военна подготовка" полагат клетва днес в Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново.

Студентите от различни университети в страната сами се записват за участие в курса по начална военна подготовка, който включва теоретично обучение и практически занятия. 

Богомил Цветков от Софийския университет сподели пред БНР:
Исках да разбера, какво представлява животът на войника, заради преживяването - нещо напълно ралично, не очаквах да е толкова интензивно, толкова натоварено, изпълнено с много емоции. Доказах на себе си, че мога да издържам до крайни форми на натоварване. 

Жулиета Василева от Националната спортна академия добави: 
Трябва силен дух, трябва тренираност също, дисциплина, издържливост. Наистина не е лесно, но е вълнуващо.

След обучението студентите се явяват на изпити, получават свидетелства и полагат военна клетва. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44