Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Допълнителни влакове и автобуси за празниците

Снимка: БГНЕС

От днес до 7-ми септември включително БДЖ осигурява близо 10 хиляди допълнителни места във влаковете по най-натоварените маршрути в страната. От "БДЖ - Пътнически превози" напомнят, че при закупуване на билети за отиване и връщане има намаление от 10 до 30 % . 
И автобусните фирми са готови да поемат и превозят по-големия брой пътуващи в празничните дни. Основно търсенето е насочено към морските и планинските комплекси, уточни за "Хоризонт"  Жаклин Раковска - директор "Транспорт" при столичната автогара:
Всички фирми преди празник на максимален капацитет работят и според възможностите си, според капацитета, пускат извънредни коли. Времето е още хубаво и хората проявяват интерес към морето и основно  в тази дестинация и по тези направления се пълнят колите. Всички коли, които са пуснати са по направление Варна-Бургас, курортите Слънчев бряг, Ахтопол, Царево. Автобусите са пълни в момента. Най добре е да се обърнат към централна автогара на националния телефон на централна автогара 0900-63-099 или на сайтовете на отделните превозвачи. за улеснение на клиентите билети могат да се купят и онлайн, стига да има свободни места. Всички извънредни коли са качени в сайтовете на фирмите и биха могли да видят в какви направления какви свободни места има. Предвидили сме и извънредни коли в обратна посока. Автогарата работи на  пълен режим, на пълен капацитет и на пълно работно време. Няма затваряне на билетни каси, няма затваряне на автогарата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44