Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Путин: Крим завинаги се върна в състава на Русия и въпросът исторически е закрит

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Крим завинаги се върна в състава на Русия и въпросът исторически е закрит. Това заяви руският президент Владимир Путин на Далекоизточния икономически форум във Владивосток, предаде ТАСС:

Народът на Крим взе решение и гласува. Въпросът е приключен и връщане към предишната система изобщо не може да има, подчерта руският президент.

Крим бе обявен за руски район след референдум през март 2014 година. Допитването обаче, не е признато за легитимно от международната общност и присъединяването на полуострова към Русия се смята за анексия в нарушение на международните договори. САЩ и Европейският съюз приеха пакет от санкции срещу Русия и Крим, в опит да се противопоставят на това решение, а само преди ден, Вашингтон добави в санкционния списък близо 100 компании и 17 души.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44