Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британският премиер заминава за срещата на Г-20 в Китай с посланието, че „Великобритания е готова за бизнес“ след Брекзит

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският премиер пътува днес за срещата на Г-20 в Китай, което ще бъде първото й участие в международен форум след като пое поста през юли. Очаква се в разговорите й с останалите световни лидери Тереза Мей да обяви, че „Великобритания е отворена за бизнес“ след гласуването в референдума за излизане от ЕС.

Мей ще има среща на „четири очи“ с американския президент Барак Обама. Тя ще се срещне в понеделник и с китайския президент Си Цзипин, но не се очаква решение по проекта за изграждане на атомна централа в Хинкли Пойнт. През юли правителството отложи за есента вземането на решение за строежа на първата атомна централа на Острова през последните 20 години. Френският енергиен гигант EDF, с подкрепата на китайската държавна компания „Чайна Дженеръл Нюклиър“, имат одобрен проект за строежа на струващата 18 милиарда паунда централа. На срещата в Китай, Тереза Мей ще се срещне лично и с руския президент Владими Путин.

Сред най-важните въпроси за обсъждане на срещата на Г-20 ще бъдат ограничаването на финансирането на екстремистките групировки и насърчаването на свободната търговия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44