Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пет вагона на товарен влак дерайлираха между Волуяк и Храбърско

| обновено на 03.09.16 в 11:53
Снимка: БГНЕС

5 вагона, натоварени с въглища, са дерайлирали между гарите Волуяк и Храбърско. Няма пострадали хора. Вагоните са били част от влакова композиция от 18 вагона.  В участъка се движат предимно товарни влакове. В момента движението е спряно. Нанесени са сериозни щети на приблизително 10 км железен път, съобщи главният ревизор по безопасността в Национална компания "Железопътна инфраструктура" инж. Бисер Минчев:

Започва разчистване на габарита, за да може да полагаме железния път, което означава, че трябва тези вагони да се качат на здрав път и да ги изтеглим, а които не могат - да ги отстраним, за да може да започнем да полагаме железен път, а след това да започнат да се вдигат и те.

Инж. Минчев предупреди, че аварията няма да бъде отстранена скоро:

Поне едно 8-9 дни ще ни трябват. 10 километра железен път си е доста и като труд, и като материали. Това трасе се използва предимно за товарни композиции. Има две чифтета пътнически влакове сутрин и вечер, които возят експлоатационния персонал. Ще им създадем възможност да могат да отидат до работните си места.

За товарните композиции ще има обходни маршрути и ще минават през Горна Баня.

Причините за инцидента се изясняват.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44