Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от печата

Вестниците поместват начело на сайтовете си тази сутрин снимки на Григор Димитров. Поводът е победата на българския тенисист в третия кръг на откритото първенство на САЩ над, „коравия“, както пише 24 ЧАСА, португалец Жоао Соуса. Така след 2014 година Димитров отново достигна осминафинал на турнира. Вероятен следващ съперник ще е британецът Анди Мъри, отбелязав ТРУД.
Електронните издания отразяват нашироко вчерашните изявления на премиера Бойко Борисов на форума на младежката организация на ГЕРБ във Варна за президентските избори, отношенията с Турция и енергийните проекти. Наред с мнението на Борисов, че страната ни трябва да плати веднага на Русия дължимото по проекта АЕЦ „Белене“, 24 ЧАСА извежда на преден план изказването му за газовия хъб. „Очаквам представителят на Европейската комисия официално да каже, че европейският газов хъб "Балкан" може да има и руски газ. И за това ми беше разговорът с президента Путин. И той каза, да правилна ти е тактиката“, пише 24 ЧАСА, цитирайки Бойко Борисов.
„Руски газопровод през България няма да има, обяви Русия“. така е озаглавена една от най-коментираните в последните часове статии на „Дневник“. Електронното издание цитира дословно изказване на руския министър на енергетиката Александър Новак: „Русия не обсъжда възможността да строи газопровод по дъното на Черно море през България. Темата "Южен поток" не стои.“ Вместо това Русия се надява до 2019 година да реализира първата линия на газопровода за Турция.
„Путин подкрепи Ердоган“, пише „Труд онлайн“ в информация за срещата на двамата лидери в китайския град Ханчжоу. „Виждаме, че Турция преживява нелеки времена, бори се с тероризма и се сблъсква със сериозни терористични престъпления. Сигурен съм, че ще успеете напълно да нормализирате ситуацията в страната“, е казал руският президент на турския си колега според Труд.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44